8 січня, в другий день Різдва Христового, ректор Київської духовної академії і семінарії, керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив Божественну літургію в академічному храмі Різдва Пресвятої Богородиці.

Його Високопреосвященству співслужили викладачі та студенти Київських духовних шкіл у священному сані.
За Літургією владика ректор висвятив у священника студента III курсу КДА ієродиякона Костянтина (Коваля).

На малому вході, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, на честь свята Різдва Христового, 20 - річчя відродження академічного храму і за гідне проходження церковно-адміністративного послуху митрополит Антоній удостоїв ряд співробітників Київських духовних шкіл богослужбових нагород. Старший помічник ректора з виховної роботи ієромонах Амвросій (Вайнагій) - зведений в сан архімандрита, завідувач заочним відділенням КДАіС диякон Олександр Кириленко – возведений у сан протодиякона, помічник ректора з виховної роботи ієромонах Пимен (Воят) - нагороджений правом носіння хреста з прикрасами, завідувач медичним кабінетом ієромонах Феодосій (Марченко) - правом носіння наперсного хреста.

Відео дня

Митрополит Антоній звернувся до парафіян з архіпастирським словом і привітав з Різдвяними святами кліриків, хор та парафіян храму Різдва Пресвятої Богородиці.

У свою чергу представники парафіян на чолі з благочинним храму протоієреєм Костянтином Пилипчуком також привітали владику ректора з Різдвом Христовим та подякували за опіку та допомогу, яку він надає академічному приходу.

На завершення дитячі колективи проспівали владиці ректору Різдвяні колядки та многоліття.

КДАіС