Священик Федір Конюхов повідомив про те, що він подолав найсильніший шторм у Тихому океані. Близько десяти днів човен «Тургояк» перебував в його епіцентрі, а швидкість вітру перевищувала п`ятдесят кілометрів на годину. Мандрівник збирається самотужки перетнути Тихий океан на весловому човні за двісті днів. Початок шляху - Чилі, а кінцевий пункт - Австралія.

Ось уже півмісяця як я вийшов з чилійського міста Конкон курсом на Австралію. За кормою залишилося 800 морських миль. Якщо згадати все що було за ці два тижні в океані, на хорошу книгу вистачить. Дивлюсь на дисплей картплотера, Австралія навіть не наблизилася до мене, поки не можу передбачити, скільки ще таких тижнів буде в океані.

Відео дня

Сьогодні хороший день, погода сприяє, легкий вітер і невелике хвилювання. Починаю приводити човен в порядок. Посушив одяг, нарешті зняв з себе непромокаючий костюм Musto і переодягнувся в шорти і футболку.

У таких тривалих марафонах, як цей, важливо дбати не тільки про човен, але й не забувати про себе. Необхідно змушувати себе пити достатню кількість води і, хоча б два рази на день, їсти гарячу їжу. Два тижні був під стресом, сильно схуд, пора виводити себе з цього стану.

Сьогодні використовував бортовий опріснювач і накачав собі пару пляшок прісної води. Прийшов час поповнити запаси прісної води, а то я вже перейшов на НЗ, а це робити небажано. У мене на борту опріснювач марки Schenker.

Він працює від бортових акумуляторів. Його продуктивність 30 літрів на годину. Я, звичайно, годину його не використовую, мені достатньо і 15 хвилин. Опріснювач - це серце човна. Без нього я не протримаюся більше тижня. На дощову воду розраховувати не доводиться, навіть якщо йде дощ, то це супроводжується шквалистим вітром, бризками морської води. Я підстрахувався і взяв на борт ручний опріснювач води марки Katadyn Survivor 35, продуктивністю 4 літри на годину.

Сподіваюся, що він мені не знадобиться, але краще мати запасний варіант. На човні «Тургояк» все продубльовано. Запасний комплект весел, запасні кочета, запасне перо керма, дублюючі засоби зв`язку. І тільки човен і я в єдиному екземплярі, і нам потрібно зберегти один одного.

Вітаю всіх Православних християн з Різдвяним святвечором. Всім уклін. Федір Конюхов.

Рravmir.ru