5 січня 2014 року, в неділю 28-у після П`ятидесятниці, перед Різдвом Христовим, святих отців, Патріарший Екзарх всієї Білорусі Митрополит Мінський і Слуцький Павел очолив Божественну літургію в Мінському Свято-Духовому кафедральному соборі.

За Літургією Митрополит Мінський і Слуцький Павел підніс молитви за здоров`я почесного Патріаршого Екзарха всієї Білорусі Митрополита Філарета, який через хворобу не зміг перебувати в храмі.

Відео дня

Проповідь на євангельське читання тиждень перед Різдвом Христовим (Мф.1:1-25) виголосив клірик Свято-Духова собору протоієрей Сергій Гордун.

Керуючий справами БПЦ архієпископ Новогрудський і Лідський Гурій оголосив послання почесного Патріаршого Екзарха всієї Білорусі Митрополита Філарета до Митрополита Павла.

«35 років служіння на білоруській землі пройшли для мене під знаменням слів Вашого, Владико, святого покровителя - апостола Павла: для всіх бути всім, щоб врятувати принаймні деяких (див.1 Кор. 9:22). Сподіваюся, що ця традиція продовжиться. Поки Бог дає мені сили, я буду молитися, щоб Православ`я на Білорусі процвітало і щоб Господь зберігав рідний мені білоруський народ», - йдеться в посланні.

Після Божественної літургії відбулася зустріч Патріаршого Екзарха всієї Білорусі митрополита Мінського і Слуцького Павла з єпископатом Білоруської православної церкви.

У ході бесіди преосвященні владики розповіли Предстоятелю Білоруської православної церкви про стан церковного життя в єпархіях Білоруського Екзархату та обговорили з ним питання підготовки до майбутнього свята Різдва Христового.

Прес-служба Мінської єпархії