30 грудня 2013 року в домовому храмі Патріаршої резиденції в підмосковному Передєлкіно Патріарх Московський і всієї Русі Кирил звершив панахиду за жертвами двох терористичних актів у Волгограді і П`ятигорську. Предстоятель РПЦ підніс особливу молитву за здравіє тих, хто вижив.

Перед початком заупокійного богослужіння Патріарх Кирил, зокрема, сказав:

«Справедливо кажуть, що таким діянням немає і не може бути виправдання. Це люди, що знаходяться в полоні в темної сили. А тому всякі посилання на релігію не мають ніякого відношення до того, що зараз відбувається у Волгограді.

Відео дня

Дай Бог, щоб у всіх нас були сили підтримувати один одного в цю важку хвилину. Будемо пам`ятати про те, що від наших слів і від наших справ залежить сама можливість перемоги над тими темними силами, які сьогодні намагаються зруйнувати нашу Вітчизну.

Помолимося за упокій душ спочилих рабів Божих, від терактів. Усім пораненим, хто сьогодні лежить у лікарнях, я направляю своє благословення й молюся за їхнє здоров`я. Нехай Господь утішить рідних і близьких, подасть одужання тим, хто сьогодні його потребує».

Прес-служба Патріарха Московського і всієї Русі