28 грудня 2013 року, у день пам`яті священномученика Іларіона, архієпископа Верейського, Патріарх Московський і всієї Русі Кирил відвідав Стрітенський ставропігійний чоловічий монастир м. Москви.

У соборі Стрітення Володимирської ікони Божої Матері, де покояться чесні мощі священномученика Іларіона, Предстоятель Руської православної церкви звершив Божественну літургію.

 Проповідь перед причастям Христових Таїн виголосив ієромонах Ігнатій (Шестаков), насельник Стрітенського монастиря.

Відео дня

Патріарх Кирил звернувся до присутніх із Первосвятительським словом. Вітаючи намісника обителі, Святіший Владика, зокрема, сказав:

«Я хотів би сердечно подякувати Вам, отче Тихоне, за слова, які Ви сказали, і за подарунок, який Ви мені піднесли у святковий день. Особливо хочу відзначити чудовий ювілей — 20-річчя відродження цієї славної стародавньої московської обителі, і в пам`ять про нього прошу прийняти образ святителя й чудотворця Миколая. Його молитвами Господь нехай направить шляхи Вашого земного життя, шляхи цієї обителі, шляхи всіх тих, хто приходить до цього святого храму і до цієї святої обителі, для того щоб створити молитву і доторкнутися до святинь і великої історії нашої Вітчизни.

Хотів би, отче Тихоне, також сердечно подякувати Вам за те, що дуже багато чого зроблено для відродження обителі. Ми є свідками добрих справ, пов`язаних і з організацією монастирського життя, і зі створенням семінарії, і з чудовим удосконаленням умов життя студентів, яке було здійснено останнім часом за Вашою ініціативою та за сприяння тих людей, які разом з Вами були готові попрацювати заради цієї благої справи. Хотів би дати Вам у благословення цей святий хрест. Нехай Сам Господь зміцнює Вас і допомагає Вам на шляхах Вашого служіння Святій Церкві».

Прес-служба Патріарха Московського і всієї Русі