Священний синод РПЦ задовольнив прохання митрополита Мінського і Слуцького Філарета, патріаршого екзарха всієї Білорусі, «про почислення його на спокій» у зв`язку з досягненням 75-річного віку. 

Як повідомляє сайт Московського патріархату, таке рішення ухвалено сьогодні на засіданні синоду в Москві.
Священний Синод висловив митрополитові Філарету щиру подяку за 35-річне архіпастирське окормлення Білорусі, яке позначене видатними церковними досягненнями, такими як відкриття 10 єпархій, багатократне збільшення кількості парафій, відкриття нових монастирів і духовних шкіл, встановлення конструктивного діалогу з державною владою і громадськими організаціями, підтримка гідного рівня міжконфесійних відносин, участь у зовнішній діяльності Московського патріархату.

Митрополит Філарет призначений почесним патріаршим екзархом всієї Білорусі, зберігши право участі в роботі Священного синоду і протокольне місце на богослужіннях і в офіційних церемоніях.
Новим митрополитом Мінським і Слуцьким призначено митрополита Рязанського і Михайлівського Павла.

Відео дня

Довідка УНІАН. Георгій Пономарьов (митрополит Павло) народився 19 лютого 1952 р. в Караганді в сім`ї робочих. Навчався в середній школі і профтехучилищі, служив в Радянській Армії, після демобілізації працював водієм і слюсарем. У 1976 році закінчив Московську духовну семінарію, в 1980 році – Московську духовну академію (кандидат богослів`я).