22 грудня з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній відвідав столичний Архангело-Михайлівський Звіринецький монастир, де звершив чин освячення храму в ім’я святителя Іоасафа Бєлгородського та священномученика Іоасафа (Жевахова), а після - очолив Божественну літургію.

Його Високопреосвященству співслужили: намісник Свято-Троїцького Іонинського монастиря єпископ Обухівський Іона, глава Адміністративного апарату Київської Митрополії протоієрей Володимир Коцаба, насельники Звіринецької обителі у священному сані на чолі з намісником архімандритом Кассіаном (Шостаком).

Монастир на Звіринці донедавна був скитом Свято-Троїцького Іонинського монастиря. Скит було перетворено на монастир рішенням Священного Синоду УПЦ від 9 липня 2009 року (журнал № 37).

Відео дня

На сьогодні у Звіринецькому монастирі діють храми: найдревніший - печерний - на честь Архангела Михаїла; над входом у Звіринецькі печери - на честь усіх преподобних Звіринецьких; храм на честь ікони Божої Матері "Усіх скорботних Радість"; храм в ім’я святителя Іоасафа Бєлгородського та священномученика Іоасафа (Жевахова).

Освячений храм є найбільшим з діючих у монастирі та розташований в цокольному приміщенні соборного храму на честь ікони Божої Матері "Усіх скорботних Радість".

Сhurch.ua