З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, у Київському слідчому ізоляторі, що на Лук’янівці, освячено та встановлено хрест на бані споруджуваного Миколаївського храму. Освячення звершив вікарій Київської Митрополії єпископ Боярський Феодосій, керуючий Північним вікаріатством столиці, повідомляє Сhurch.ua.

На заході були присутні начальник управління Державної пенітенціарної служби в м. Києві і Київській області генерал-майор внутрішньої служби О. Й. Сайко, начальник Київського слідчого ізолятора полковник внутрішніх справ Р. Й. Родчи, голова Синодального відділу УПЦ у справах пастирської опіки пенітенціарної (тюремної) системи протоієрей Віктор Яценко, благочинний другого Шевченківського благочиння протоієрей Анатолій Затовський, адміністрація ізолятора, обслуговуючий персонал, що відбуває строк покарання.

Звертаючись після освячення до присутніх, єпископ Феодосій передав привітання та благословення від Предстоятеля Української православної церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира та вимовив проповідь про значення храму Божого та сили Таїнств Церкви в житті людини, особливо тієї, що перебуває в скорботі.

Відео дня

Київський слідчий ізолятор – початково, у XVIII столітті – Київська тюрма, знаходилась на території оборонного спорудження та Печерської фортеці і називалась Київським тюремним замком.

У 1863 році було освячено тюремний храм на честь праведного Іова Багатостраждального. До обіду храм відвідували мешканці Лук’янівської слобідки, а після обіду ув’язнені. Опікувалися цим храмом найкращі представники міської громади того часу. Храм виконував свої функції до приходу Радянської влади.

З часів утворення незалежної української держави кримінально-виконавча система запросила до участі в процесі перевиховання ув’язнених представників релігійних організацій.

Представники Української православної церкви кожного тижня проводять заняття, на яких читаються лекції та транслюються фільми духовно – релігійного характеру. На великі релігійні свята як Різдво, Великдень, Трійця та інші проводяться святкові служби , під час яких ув’язнені та засуджені отримують подарунки.