Останки покійних, потривожені під час будівельних робіт з відновлення Іоанно- Предтеченського храму на території колишнього Нагорного кладовища в Барнаулі, де в XVIII-XIX ст. були поховані багато відомих громадських діячів, купці і дослідники Алтаю, будуть перепоховані в крипті відтвореного храму, повідомив РІА Новости в середу представник Барнаульскої єпархії.

Напередодні в регіональних ЗМІ з`явилися фотографії котловану, виритого для будівництва храму. На поверхні лежать людські останки і видно склепи, фрагменти одягу, в яких були поховані померлі. Влада Барнаула призупинила роботи з відновлення Іоанно- Предтеченського храму до повного розгляду. Будівництво храму ведеться з ініціативи Барнаульської єпархії.

"При підготовці котловану під фундамент майбутнього храму було пошкоджено декілька поховань, що знаходяться на цій ділянці. У зв`язку з цим усі роботи були припинені, а територія була обгороджена й узята під охорону для захисту розкритих могил від розграбування мародерами. Усі виявлені останки покійних акуратно збираються й надалі будуть належним чином перепоховані, за погодженням з уповноваженими державними органами, у крипті відтвореного храму", - сказав представник.

Відео дня

За його словами, оскільки збережений фундамент знищеного за радянських часів кам`яного храму розташовується в зсувній зоні, будівництво було розпочато на більш надійній ділянці , що знаходиться неподалік, де ймовірно знаходився первинний дерев`яний храм XVIII століття, який не зберігся до наших днів.