Патріарх Московський і всієї Русі Кирил, відкриваючи в середу засідання президії Міжрелігійної ради Росії, що зібралася з нагоди 15-річчя з моменту створення ради, попросив учасників президії вшанувати хвилиною мовчання пам`ять усіх релігійних лідерів, вбитих у Росії екстремістами за останні роки, повідомляє РІА Новости.

"Однією з мішеней екстремістської діяльності стають релігійні лідери, що проповідують традиційні цінності. Прошу хвилиною мовчання пом`янути всіх наших братів, які стали жертвою такої діяльності", - сказав патріарх.

Він зазначив, що "пролиття крові релігійних лідерів має усвідомлюватися суспільством як особливо тяжкий злочин". "Тому що релігійні лідери не є учасниками конфліктів, принаймні, вони не повинні бути цими учасниками. І все те, що вони роблять, спрямоване на примирення людей, що належать у тому числі і до різних релігійних груп і розділяє різні переконання", - зазначив предстоятель Руської православної церкви.

Відео дня

У засіданні президії беруть участь: глава синодального відділу із взаємин Церкви та суспільства протоієрей Всеволод Чаплін; голова Центрального духовного управління мусульман верховний муфтій Талгат Таджуддін; глава Ради муфтіїв Росії муфтій шейх Равіль Гайнутдін; президент Міжнародної ісламської місії муфтій Шафіг Пшихачев; Головний рабин Росії Берл Лазар; віце-президент Конгресу єврейських релігійних громад і організацій Росії Зіновій Коган; постійний представник глави Буддійської традиційної сангхи Росії Санджай-лама Андрій Бальжиров та інші релігійні діячі.