Патріарх Кирил вручив високі церковні нагороди архіпастирям19 грудня 2013 року, в день святкування пам`яті святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських, чудотворця, після Божественної літургії в Спасо-Преображенському соборі Миколо-Угреського ставропігійного чоловічого монастиря в Підмосков`ї, Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил вручив високі церковні нагороди ряду архієреїв Руської православної церкви.

Указом Патріарха Московського і всієї Русі Кирила зважаючи на багаторічне архіпастирське служіння та у зв`язку з 65-річчям від дня народження митрополит Волинський і Луцький Нифонт був нагороджений орденом прп. Серафима Саровського II ступеня.

Зважаючи на багаторічні архіпастирські труди та у зв`язку з 20-річчям архієрейської хіротонії митрополиту Красноярському і Ачинському Пантелеїмону була вручена пам`ятна Патріарша панагія.

Відео дня

Зважаючи на ревні місіонерські труди та у зв`язку з 55-річчям від дня народження єпископ Костанайський і Рудненський Анатолій був нагороджений орденом свт. Інокентія, митрополита Московського, II ступеня.

Зважаючи на архіпастирські труди та у зв`язку з 45-річчям від дня народження єпископу Улан-Уденському і Бурятському Саватію була вручена благословенна Патріарша грамота.

Зважаючи на архіпастирські труди та у зв`язку з 40-річчям від дня народження єпископу Даугавпільському і Резекненському Олександру була вручена благословенна Патріарша грамота.

Зважаючи на архіпастирські труди та у зв`язку з 45-річчям від дня народження єпископу Борисовському Веніаміну, вікарію Мінської єпархії, була вручена благословенна Патріарша грамота.

Вітаючи нагороджених архіпастирів, Патріарх Кирил подякував їм за «ревне служіння Церкві, іноді в дуже непростих умовах», і висловив сподівання, що це служіння «сприятиме зміцненню нашого свідчення про Христа Розіп`ятого і Воскреслого, сприятиме єдності нашої Церкви і духовному процвітанню народу».

З особливими словами подяки Предстоятель Руської Православної Церкви звернувся до митрополита Нифонта:

«Ви очолюєте Луцьку єпархію на Західній Україні — це західні рубежі Святої Русі. Ми знаємо, що непросто там сьогодні нести служіння ієрархом канонічної Церкви, затверджуючи Божу правду та історичну правду про наш народ, нашу віру, наші святині.

Я дуже ціную Ваші труди, владико. Був у Вашій єпархії, бачив, з якою любов`ю ставиться до Вас народ, бачив, яка величезна кількість віруючих стікається на Ваші богослужіння. Знаю і про те, які труднощі Ви подолали. Нехай Господь допомагає Вам і далі гідно нести це служіння».

Прес-служба Патріарха Московського і всієї Русі