19 грудня в Новоігнатієвці Волновахського району Донецької області в споруджуваному храмі на честь Святителя Миколая відбулася перша Божественна літургія.

Як повідомляв раніше "Донбас православний", зовсім недавно з ласки Божої поруч із храмом Божим був обладнаний тимчасовий теплий і затишний храм, в якому батюшка - настоятель ієрей Віталій Грєбєшков зі своєю молодою громадою вже проводив молебні й богослужіння.

До дня святого Миколая весь прихід заговорив про те, що добре б у перше престольне свято зібратися для молитви саме в кам`яному храмі, хоч і в холодному. Меценати підтримали й пішли назустріч парафіянам, і підготували недобудоване приміщення для проведення соборної молитви: вікна були закриті поліетиленом, встановлені спеціальні обігрівачі. Але головне - людей зігрівала молитва й радість сердець.

Відео дня

Дуже відрадно відзначити, що громада зростає й примножується, вже є хор, парафіяни, що допомагають священику у вівтарі, і люди, завжди готові навести порядок на прихрамовій території і в самому храмі, а також у всьому допомогти один одному.

Після богослужіння отець Віталій звернувся до парафіян з проповіддю, в якій торкнувся житія Святителя Миколая , після чого привітав усіх зі святом, подякував меценатам і будівельникам і побажав усім присутнім, щоб Миколай охороняв їх від усякого зла і допомагав у всіх добрих справах і починаннях.