Предстоятель української православної церкви митрополит Володимир нагадав українцям про приближення Різдва, і підкреслив, що “головне сьогодні – молитися і постувати, бо пристрасті і страсті виганяються тільки постом і молитвою”. Про це Блаженніший сказав у своєму вітальному зверненні, що зачитають у всіх храмах УПЦ у день Святителя Миколая, текст якого передано в "УНІАН-Релігії".

“Непомітно промайнула половина Різдвяного посту. Довкола вирують політичні пристрасті, а Церква молиться про примноження любові і викорінення ненависті та злоби, за мир і спокій в країні. Моліться за подолання ворожнечі і розбрату, за панування миру і спокою..., крокуючи слідом за Різдвяною зіркою до Віфлеємського вертепу Богонемовляти Христа”, - закликав митрополит Володимир.

Блаженніший підкреслив, що Церква об’єднує віруючих незалежно від політичних поглядів, регіону проживання та національності.

Відео дня

“Всі ви – єдине у Христі Ісусі. Єдність Церкви і любов між собою – це те, що заповідував нам Господь. Справжня християнська любов довготерпить, милосердствує, не заздрить, не вихваляється, не гордиться, не безчинствує, не шукає свого… Любов ніколи не перестає. Іоанн Богослов говорить, що “хто не любить, той не пізнав Бога, тому що Бог є любов”, - нагадав предстоятель УПЦ.

“Не порушуйте внутрішнього миру і любові роздратуванням і образливими словами. Не допускайте агресії та насильства. Якщо можливо і залежить від вас, перебувайте в мирі з усіма людьми. Понесемо ж до ясел Новонародженого Спасителя разом з волхвами-мудрецями і наші дари – золото благочестивого життя, ладан щирої молитви та смирну пам’яті про плинність земного і перемогу вічного”, – закликав Блаженніший владика.