Німецька родина передасть Україні ікону Божої Матері, вивезену у роки Другої світової війни.
Про це УНІАН повідомили у прес-службі Міністерства культури України.

«19 грудня о 10:00 у храмі Св. Миколая міста Могилів-Подільський Вінницької області в День Святого Миколая відбудеться передача ікони Божої Матері, яка була вивезена під час Другої світової війни до Німеччини і тривалий час зберігалася у родині Айке Ререна», - говориться в повідомленні.

«До Міністерства культури України звернулося Посольство України у Німеччині з інформацією про те, що громадянин ФРН Айке Ререн має намір передати в Україну ікону Божої Матері, яка ймовірно належала церкві св. Миколая м. Могилів-Подільський і була вивезена під час Другої світової війни до Німеччини, де її придбав батько Ререна – колишній солдат «Вермахту», – розповів заступник директора Департаменту культурної спадщини та культурних цінностей Міністерства культури Віктор Вечерський.

Відео дня

У церемонії передачі ікони візьмуть участь Айке Ререна, міський голова м. Могилів-Подільський, керуючий Могилів-Подільською єпархією УПЦ – архієпископ Агапіт, представники Міністерства культури, Служби зовнішньої розвідки, громадськість, духовенство.