У Києво-Печерській лаврі 19 грудня, в день пам`яті Святителя Миколая, відбудеться Молитва за Україну - молебень про досягнення злагоди, взаєморозуміння і миру в країні, про примноження любові та викоренення будь-якого зла. Як передає кореспондент УНІАН, перший такий молебень відбувся в лаврі вчора після Божественної літургії.

У Києво-Печерській лаврі в день Миколи Угодника відбудеться Молитва за Україну

ВІДЕО

Відео дня

За словами намісника лаври митрополита Павла, Молитва за Україну почалася 14 грудня в Почаєвській лаврі і продовжиться в усіх монастирях і лаврах Української православної церкви. 19 грудня, в день Святого Миколая, в багатьох містах України відбудеться Хресний хід з молитвами про мир.

«У ці дні Різдвяного посту ми молимося про те, щоб Господь був милосердним до нашого народу, щоб не карав, і допоміг всім усвідомити істину. Давайте молитися сьогодні, молитися щодня, щоб Господь послав мир нашій країні і нашому народу, тому що нам нічого ділити. Ми здійснюємо молебень, щоб Господь був ближчим до нас, щоб ми бачили один в одному не ворога чи суперника, а брата. Я вірю, що в усіх монастирях і храмах України в ці дні також піднесуть свої молитви до Господа”, - закликав митрополит Павел.

Намісник лаври закликав киян і гостей міста 19 грудня о 14.30 взяти участь у Хресному ході і всім разом помолитися про мир в Україні.

”Віримо, що буде благословення Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Володимира, щоб в свято Святителя Миколая, всі, хто може, зібралися в Свято-Введенському монастирі. Ми пройдемо Хресним ходом до Києво-Печерської лаври, і знову помолимося, щоб Господь послав благословенний мир. Прошу Бога про те, щоб якомога більше людей відчули ту радість, яку ми відчуваємо в лаврі під час кожного богослужіння. Щоб вся ворожість душі залишилася у минулому, щоб люди принесли в свої сім`ї лише радість і готувалися до Різдва», - сказав владика Павел.

”Сьогодні незалежно від віросповідання ми всі потребуємо одного, що вкрай необхідне - це всепрощаюча любов. Господь посилає всім нам сніг і дощ однаково, і Його Свята воля, кого і як судити. А ми повинні бути єдиними. На руці пальці різні, але функція їх одна - творити добрі справи на славу Божу”, - підсумував митрополит Павел.