Єпископ Православної Церкви Антіохійського Патріархату (Сирія) Лукас Ель Хурі якось сказав, що "кожен молодий християнин, хто міг би робити це, повинен взяти в руки зброю, щоб захищати Сирію, церкви та монастирі. Ми не можемо сидіти, склавши руки."

Але Православна Церква не сприймає таких закликів. У відповідь архієпископ Жак Бенан Хіндо заявляє: "Як представники Церкви, ми не можемо провокувати християн ставати до зброї та брати участь у конфлікті. Ми не маємо права провокувати молодь на такі вчинки. Це абсолютно суперечить Євангелію та християнському вченню як такому... Необережні заклики такого роду поставлять християн під загрозу стати жертвами насильства".

Ситуація, в якій ми опинилися, спонукає кожну людину, тим більше - християнина, зробити свій власний вибір по совісті," - додав архієпископ Хіндо. "Минулого року уряд запропонував мені 700 автоматів Калашникова, які будуть розподілені серед християн нашого регіону, і ще тисячу для людей Камишли, але я відмовився. Ми проти насильства, з якою б метою воно не застосовувалося!»

Відео дня