14 грудня, у день пам`яті праведного Філарета Милостивого, у Мінську пройшли урочистості, присвячені дню тезоіменитства Предстоятеля Білоруської Православної Церкви митрополита Мінського і Слуцького Філарета та 35-річчю його служіння на Мінській кафедрі.

Напередодні свята вікарій Мінської єпархії єпископ Борисовський Веніамін звершив всенічне бдіння у Свято-Духовому кафедральному соборі м. Мінська.

У день торжества Божественну літургію у Свято- Духовому соборі очолив Патріарший екзарх всієї Білорусі митрополит Мінський і Слуцький Філарет.

Відео дня

У храмі молилися настоятельки монастирів Білоруського екзархату, численні гості та парафіяни собору.

Після закінчення Літургії єпископ Смоленський і В`яземський Ісидор оголосив привітання Патріарха Московського і всієї Русі Кирила.

Митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин оголосив привітання Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Володимира.

Зважаючи на ревні труди на славу Божу і у зв`язку з 35-річчям служіння на Білоруській землі митрополит Августин від імені Блаженнішого митрополита Володимира вручив Патріаршому екзарху орден Української православної церкви святого апостола Андрія Первозванного.

Потім владику митрополита привітали гості. У Cоборному будинку був даний прийом з нагоди торжества.

Патриархия.ru