13 грудня жителі села Струмівка, що на околиці обласного центру, відзначили своє престольне свято в новозбудованому Свято-Андрїївському храмі, повідомляє сайт Волинської єпархії.

Саме з такої нагоди, з благословення митрополита Ніфонта відбулося святкове соборне Богослужіння. На запрошення настоятеля на Божу службу прибули; благочинний Луцького міського округу протоієрей Володимир Літвенчук, голова Інформаційно-просвітницького відділу протоієрей Валентин Марчук, настоятель храму Трьох святих м. Луцька протоієрей Сергій Дембовський, та священики навколишніх сіл. З повчальним словом до віруючих звернувся настоятель храму с. Борохів протоієрей Олександр Кратюк.

Батюшка наголосив на важливості благочестивого життя, унаслідуванні прикладу святих апостолів, зокрема святого апостола Андрія Первозванного. Традиційно святкове Богослужіння закінчилось хресним ходом, та словами привітання благочинного. Благословіння, та найкращі побажання від митрополита Ніфонта передав для громади отець Валентин, а від себе побажав надалі гуртуватися навколо духовного центру села – храму Божого.

Відео дня

А в неділю, 15 грудня, на території храму св. ап. Андрія Первозванного, відбудеться унікальний захід “Ой, хто-хто Миколая любить”.

Дійство присвячене дню пам’яті святого Миколая, Чудотворця Мир Лікійського.

Програма заходу передбачає:

Відкриття фотовиставки
Привітання від православного молодіжного клубу
Виступ недільної школи