Українська православна церква не виступає на підтримку тієї чи іншої політичної сили. Про це сьогодні заявив керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич) на засіданні круглого столу «Об`єднаємо Україну», оприлюднюючи позицію УПЦ щодо політичної ситуації в Україні, повідомляє кореспондент УНІАН.

“Українська православна церква принципово утримується від участі в політичному процесі. Ми вважаємо неприпустимим виступати на підтримку тієї чи іншої політичної сили. Наші вірні живуть і на сході, і на заході, і на півдні, і на півночі України. Серед нашої пастви є прихильники різних політичних партій. Люди по-різному ставляться до перспективи євроінтеграції. Ми не маємо права розділяти нашу паству. Церква має залишатися Церквою”, - підкреслив керуючий справами УПЦ.

Митрополит Антоній пояснив, що "до Київської Митрополії сьогодні з різних єпархій УПЦ надходять численні звернення з десятками тисяч підписів вірян, в яких міститься сувора критика євроінтеграційного курсу". Водночас владика підтвердив, що "серед священників та мирян є ті, кого приваблює перспектива євроінтеграції".

Відео дня

“Ми звертаємося до суспільства виключно з пастирськими, а не з політичними зверненнями. Місія Церкви сьогодні полягає в пошуку шляху до примирення заради збереження цілісності нашої держави”, - підсумував керуючий справами УПЦ.