Предстоятель української православної церкви митрополит Володимир пропонує владі та опозиції провести наступні переговори у його резиденції на території Києво-Печерської лаври. Про це сьогодні заявив керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич) на круглому столі «Об`єднаємо Україну», оприлюднюючи позицію Церкви щодо політичної ситуації в Україні, повідомляє кореспондент УНІАН.
 
Керуючий справами УПЦ: "Сьогодні усі політичні сили мають усвідомити свою відповідальність за майбутнє нашої держави".
 
“Предстоятель Української Православної Церкви просив мене сказати тут, що він готовий надати для проведення переговорів свою особисту резиденцію на території Києво-Печерської лаври. Сподіваємось, що зустріч представників влади і опозиції на території стародавнього українського монастиря стане кроком до подолання протистояння”, - побажав керуючий справами УПЦ.
 
Владика Антоній зазначив, що єдиним шляхом до подолання протистояння сьогодні є діалог.
 
“Сьогодні усі політичні сили мають усвідомити свою відповідальність за майбутнє нашої держави. В цій ситуації неприпустима мова політичних ультиматумів. Українська Православна Церква закликає владу і опозицію сісти за стіл переговорів. Наша Церква готова виступити посередником в такому діалозі”, - повідомив митрополит Антоній. 
 
Керуючий справами УПЦ привітав усіх присутніх зі святом святого апостола Андрія, який є одним з найшанованих християнських святих в українському народі. 
 
“За переданням, саме святий Андрій був першим провозвісником християнства на Київських пагорбах. Будемо вірити, що його молитвами нам вдасться знайти шлях виходу з нинішньої політичної кризи”, - побажав митрополит Антоній.