Українська Православна Церква засуджує прояви агресії та насильства і закликає владу і опозицію оголосити мораторій на будь-які силові дії. Про це сьогодні заявив керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич), оприлюднюючи позицію УПЦ щодо політичної ситуації в Україні на засіданні круглого столу «Об`єднаємо Україну», повідомляє кореспондент УНІАН.

“Християнська совість спонукає нас однозначно засудити прояви агресії та насильства. Ми вважаємо, що обидві сторони - і влада, і її опоненти - мають сьогодні чітко заявити про мораторій на будь-які силові дії”, - повідомив керуючий справами УПЦ.

Відео дня

Водночас він заявив про неприпустимість використання політичними силами у власних інтересах тієї чи іншої громадянської позиції українців.

“Нашим співвітчизникам, особливо молоді небайдуже, якою завтра буде Україна. І це слід визнати важливим здобутком нашого суспільства. Люди засвідчують свою громадянську позицію, вони прагнуть кращого майбутнього для своїх дітей, кращої долі для нашої держави. Не можна припустити, щоб цей прояв громадянської позиції був використаний різними політичними силами у власних інтересах”, - зазначив митрополит Антоній.

Також владика Антоній нагадав, що “кожен громадянин має право вільно висловлювати свою громадянську позицію, однак, це має відбуватися в межах закону”.

“В Україні існують легітимні органи влади: Президент та Верховна Рада. Заклики до насильницького зміщення влади неприпустимі. Також є неприпустимим перешкоджання функціонуванню державних органів. Прояв громадянської позиції ні в якому разі не має перетворюватися на анархію”, - підкреслив керуючий справами УПЦ.

Митрополит Антоній наголосив на тому, що “висловлюючи свою позицію треба дослухатися до опонентів, в цьому важливий прояв справжнього демократичного суспільства”.