Ковчег з часткою мощей святителя Миколая, архієпископа Мирлікійського, передано в дар Спасо-Преображенському Валаамському ставропігійному монастирю, святиня буде зберігатися на острові Валаам постійно, повідомила прес-служба обителі.


Передача святині відбулася сьогодні на Московському подвір`ї монастиря в храмі преподобних Сергія і Германа Валаамських чудотворців. У заході взяли участь ігумен Валаамскої обителі єпископ Троїцький Панкратій, благодійники та братія обителі.

"Мощевик з часткою мощей великого християнського подвижника й одного з найбільш шанованих в усьому світі святих - Миколая Чудотворця - перебуватиме на Московському подвір`я до 25 грудня. Потім ковчежец переправлять на острів Валаам, де він перебуватиме постійно", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Християни вірять, що Микола Угодник і зараз робить безліч чудес на допомогу тим, хто моляться йому. Крім того, він вважається покровителем усіх мандрівників.

У народі цього святого називають ще "Микола зимовий" та "Микола літній". За церковним календарем, торжества в його честь відбуваються двічі на рік: 19 грудня - у день його кончини та 22 травня - у пам`ять перенесення його мощей з Мир Лікійських у Бар.

РІА Новости