Священна реліквія Афона - Дари волхвів - у дні святкування Різдва Христового в січні 2014 буде принесена до Москви, Санкт -Петербургу, Мінська і Київа. Як повідомили УНІАН у Синодальному інформаційному відділі Московського Патріархату, в Києві святиня буде доступна для поклоніння у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі 25-30 січня.
 
Помолитися Спасителю, який прийшов у світ, і доторкнутися до реліквії, освяченої дотиком Новонародженого, віруючі зможуть також в Храмі Христа Спасителя в Москві з 7 по 13 січня , в Новодівичому монастирі в Санкт -Петербурзі 14-17 січня, в Будинку Милосердя в Мінську 18-24 січня.
 
Про поклоніння волхвів, що принесли дари - золото, ладан і смирну - Богонемовляті Христу йдеться в Євангелії від Матфея. Дари волхвів - це одна з небагатьох реліквій, пов`язана із земним життям Спасителя, що збереглася до сьогоднішнього дня.
 
Згідно з переказами, відображеними в письмових візантійських джерелах, Дари волхвів разом зі Своєю чесною ризою і поясом передала Єрусалимськії Церкві Сама Пресвята Богородиця. В Єрусалимі вони перебували до IV століття, при імператорі Східної Римської імперії Аркадії (395-408) перенесені в столицю Візантії - Константинополь. У афонський монастир св. Павла святиню було передано в 1470 році, після захоплення Константинополя турками.