У Донецькій єпархії побачило світ незвичайне видання православного календаряНа початку грудня, з благословення митрополита Донецького і Маріупольського Іларіона, архієпископа Горлівського і Слов`янського Митрофана, побачило світ незвичайне видання - Православний календар на 2014 рік, присвячений 70 -річчю Донецької та 20-річчю Горлівської єпархій.

Традиційний календар з указівкою дат православних свят, постів і днів особливого поминання покійних доповнений матеріалами про історію Православної церкви на території нинішньої Донецької області, про храми регіону і збережених у них святинях, про подвижників, які прославили край. Обсяг видання - 384 сторінки. Тексти супроводжуються зображеннями ікон і фотографіями храмів.

У зверненні до майбутніх читачів цього видання Владика Іларіон зазначив: «У 2014 році Донецька єпархія Української православної церкви відзначатиме 70-річчя з дня відновлення церковно-адміністративного життя в межах Донбасу. Після важких років гонінь на віруючих і руйнування православних храмів, пройшовши через випробування Великої Вітчизняної війни, наше місто зберіг віру і спадкоємність, яка дозволила в найкоротші терміни нормалізувати духовне життя регіону. Безсумнівно, заслуговують на повагу і детальне вивчення життя і праці архіпастирів, духовенства, чернецтва, хто потрудився на славу Божу на ниві Христовій у межах Донецького регіону. Сподіваюся, що цей Православний церковний календар з житіями святих, духовними настановами отців Церкви і нотатками про храми і святині Донеччини буде цікавий нашим читачам і принесе духовну користь».

Відео дня

У свою чергу, Владика Митрофан напередодні нового року акцентував увагу на тому, як багато ще роботи чекає віруючих попереду: «Це і будівництво, і прикрашення храмів, і просвітництво людей, які мають бажання в ці храми прийти, і робота кожного з нас над виправленням самого себе. Бог завжди дає сили і можливості тим, хто щиро хоче попрацювати в Його справі, і сьогодні хотілося б побажати всім нам, щоб Господь допоміг реалізувати наші добрі починання тут, на землі, і сподобив нас Царства Небесного».

Офіційний сайт Донецької єпархії