Під час круглого столу «План дій для країни», що сьогодні відбувся в УНІАН, Прес-секретар Предстоятеля протоієрей Георгій Коваленко нагадав, що Всеукраїнська Рада Церков і Українська Православна Церква закликали вірних і духовенство до молитви, а суспільство, владу та опозицію – до миру, взаємної поваги та віднайдення шляху щодо виходу з цієї складної ситуації, що склалася в Україні.

Також отець Георгій зазначив, що навіть коли ми ведемо політичні справи, маємо не порушувати Божі заповіді. А заповіді прості: хай не буде тобі інших богів передо Мною; не створи собі кумира; не вбивай; не кради; не свідкуй неправдиво на свого ближнього; не жадай дому ближнього свого…

Відео дня

Та запропонував змінити термін «політична боротьба» на поняття «політична гра». Та порівняв політичну боротьбу з грою і театром.

«Дуже важливо сьогодні згадати всім про ті принципи, які закладені в Євангелії: «блаженні миротворці, бо вони синами Божими назвуться». І також такі слова зі Святого Письма: «Якщо це можливо, будьте з усіма в мирі», — зокрема зазначив Прес-секретар Предстоятеля. — Не треба перетворювати цю політичну боротьбу на «священну війну». Ті питання є політичними, геополітичними, економічними, а не релігійними.

На Майдані стоять також і наші священнослужителі, і наші віряни. Так само стоять наші віряни і серед тих, хто по той бік Майдану. Віруючий водночас є громадянином держави, тому головне – не ставити політичне вище за релігійне і дотримуватися християнських чеснот, дотримуватися заповідей».

Та підсумував, що всі віруючі мають молитися за примноження любові та викорінення ненависті та злоби.

Православіе в Україні