Українська православна церква засудила застосування сили до мирних мітингувальників на Майдані Незалежності та закликала віруючих молитися за Україну.

Про це заявив глава Синодного інформаційно-просвітницького відділу Української Православної Церкви Георгій Коваленко під час круглого столу «План дій для країни», організованого Телевізійною службою новин та інформаційним агентством УНІАН.

«Українська православна церква закликає вірних і духівництво до молитов. Ми оголосили щоденну молитву про примноження любові й подолання ненависті та злості», - сказав він.

Відео дня

Коваленко також сказав, що церква засуджує акти насильства і жорстокості, спрямовані на мирні збори. Коваленко від імені церкви звернувся до влади з вимогою не застосовувати силу до мітингувальників і забезпечити їм конституційні права. Крім того, священик наголосив, що громадськості, опозиції та діючій владі потрібно почати вести діалог, щоб знайти вихід із ситуації.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 11 грудня, близько 1-ї години ночі кілька тисяч силовиків оточили Євромайдан і почали штурм барикад, встановлених навколо наметів.
МВС назвало штурм Майдану ”заходами щодо впорядкування території”, які проводилися вночі для зручності громадян.

У ніч з 29 на 30 листопада вночі «Беркут» жорстоко розігнав Євромайдан в Києві: 35 чоловік було затримано міліцією, 35 побитих учасників акції звернулися по допомогу до медиків. У неділю, 1 грудня, в Україні відбулася наймасовіша в історії країни акція громадянського протесту, в якій тільки в Києві взяли участь більш як півмільйона чоловік. Аналогічна акція відбулася в Києві 8 грудня.

Довідка УНІАН. Круглий стіл «План дій для країни» було організовано з метою запросити не політиків, а представників церкви, місцевих громад, видатних лікарів, наукових діячів, письменників і спортсменів. Відвідувачі сайту ”ТСН”, а їх було близько мільйона чоловік, обрали 15 найбільш популярних людей, які, як очікується, візьмуть участь в круглому столі