6 грудня з благословення Митрополита Петрозаводського і Карельського Мануїла благочинний Центрального округу, настоятель Олександро-Невського кафедрального собору протоієрей Іоанн Тереняк звершив чин малого освячення відновленої після пожежі церкви в ім`я вмц. Катерини м. Петрозаводська, повідомляє сайт Петрозаводської і Карельської єпархії.

Побудований в 1877-му році дерев`яний Катерининський храм постраждав від пожежі в травні 2012 року. Як встановило слідство, причиною пожежі став підпал.

Після закінчення богослужіння настоятель храму протоієрей Андрій Верещагін від імені приходу вручив активним учасникам богоугодної справи відродження церкви листи подяки та присвячений відновленню храму фотоальбом.

Відео дня

Велике освячення храму відбудеться після остаточного завершення робіт з благоустрою прихрамової території та відновленню постраждалого від вологи та холоду іконостасу.

Поки ж парафіяни радіють довгоочікуваній події освячення храму, а дзвони Катерининського храму сповістили петрозаводчанам про закінчення першого й самого важкого етапу відродження церкви.