У грецькому видавництві «Ен пло» вийшла книга «З чуйністю і любов`ю» - перший том листів отця Іоанна (Крестьянкіна). Незабаром очікується вихід і другого тому, повідомляє Romfea.

«Написані ці листи не для збірника, - йдеться в передмові. - У них читач дізнається про важку духовну боротьбу людини, в її повсякденності, всім до болю знайомої, в якій, проте, кожен бачить щось болісно своє. Старець і займався ось цією повсякденністю і
у кожному конкретному випадку - «з чуйністю і любов`ю».

«Читаючи слова отця Іоанна, помічаєш, що всередині щось здригнулося і стає якось тепло. Так буває, коли відвідуєш келію, де жив який-небудь святий: можеш доторкнутися поглядом до тих речей, яких торкався сам святий - і всередині встановлюється дивовижний спокій, йде метушня цього життя, відступає кудись грубе самолюбство. І відчуваєш, що саме на цьому місці колись цей чоловік зустрічався з благодаттю Божою, і від цієї зустрічі щось переповнюється в тобі - ти цього "чогось" ще не гідний...»

Відео дня

Архімандрит Іоанн (у миру Іван Михайлович Крестьянкін; 11 квітня 1910-5 лютого 2006 ) - священнослужитель Руської православної церкви. Близько сорока років був насельником Псково-Печерського монастиря. Один з найшанованіших старців і православних духівників сучасної Росії. Протягом багатьох років за порадою і духовною допомогою до нього приїздили віруючі з усіх куточків країни.

Серед православних віруючих отримали широку популярність публікації його проповідей та інші книги, у тому числі «Досвід побудови сповіді». Основою для цієї праці послужили бесіди архімандрита Іоанна, які проводилися в сімдесяті роки XX століття в Псково-Печерському монастирі на першій седмиці Великого посту, після читання покаянного канону Андрія Критського.

Седмица.Ru