Речник Української православної церкви Георгій Коваленко вважає, що сьогодні дещо перебільшується вартість підписання договору з ЄС. Про це він заявив у прямому ефірі Телемарафону «Вихід є» каналу ТВі, повідомляє РІСУ.

Щодо позиції церкви, то Георгій Коваленко сказав, що УПЦ об’єднує людей незалежно від їхньої політичної чи геополітичної орієнтації. Тому церква не буде втручатися в цей процес. Не треба робити священної війни з євроінтеграції чи боротьби проти неї.

«Для мене можливе підписання Угоди про асоціацію – це ані не Страсна п’ятниця з її стражданнями, ані не Великдень з його радістю. Я вважаю, що певні речі мають змінюватися в нас всередині. Сама по собі угода може нічого не вирішити. Щоб не було такого розчарування, як після Помаранчевої революції, думаю, треба займатися більш глибокими речами: говорити не тільки про економічні, геополітичні проблеми, а й про етичні, моральні, духовні. «Дім, який розділився в собі, – не встоїть», – говорить Святе Письмо. А наша політика нас дуже ділить. Всю нашу енергію треба спрямовувати не тільки на підписання угоди, треба боротися за християнські чесноти, за стосунки між людьми, за гідний рівень і життя», – вважає протієрей.

Відео дня

«Мені, як українцю, не так болить питання про асоціацію, як питання про безвізовий режим. Вже скільки років тому Україна відкрила свої кордони для європейців, а ми досі не можемо вільно подорожувати», – висловився речник УПЦ.