19 листопада святиня відбула до Спасо-Преображенського кафедральнго собору Донецька, де буде перебувати  до 13.30 21 листопада.

18 листопада в нижньому храмі Богоявленського кафедрального собору Горлівки на честь Новомучеників та сповідників Руської Церкви відбулася зустріч мощей та списку стародавньої ікони святого великомученика Георгія Побідоносця.

Біля входу в собор грецьку делегацію, що доставила святині, зустріли архієпископ Горлівський і Слов’янський Митрофан, духовенство єпархії, міський голова Горлівки Євген Клеп із заступниками, городяни та гості міста.

Відео дня

У храмі архієпископ Митрофан звершив молебень з читанням акафісту святому великомученику Георгію і всенічну.

Після закінчення молебню Високопреосвященніший владика Митрофан від імені всіх присутніх подякував Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Володимиру, з благословення якого в межах України проходить хресний хід з правицею великомученика Георгія, главу держави Віктора Януковича, за сприяння якого стало можливим прибуття святині в Україну, а також братію монастиря Ксенофонт Святої Гори Афон, які супроводжують святі мощі, випросивши їх молитов за віруючих мешканців Горлівської єпархії і всього православного Донбасу.

У відповідному слові насельник монастиря Ксенофонт Святої Гори Афон ієромонах Іосиф подякував архієпископу Митрофана за гостинність, побажавши, щоб благословення і заступництво святого великомученика Георгія ніколи не покидало Горлівки.

news.church.ua