З 15 по 18 листопада 2013 року відбулася робоча поїздка Патріарха Московського і всієї Русі Кирила до Калінінградської єпархії.

Увечері 15 листопада Патріарх Кирил, який залишається після обрання на Патріарший престол правлячим архієреєм Калінінградської єпархії, прибув до Калінінграда.

У суботу, 16 листопада, Предстоятель РПЦ відвідав передану церкві будівлю в селищі Янтарний на узбережжі Балтійського моря, де після капітального ремонту й реконструкції буде розташовуватися православний молодіжний центр, а також храм на честь Казанської ікони Божої Матері в с. Янтарний.

Відео дня

Потім у храмі свв. Косми й Даміана в селищі імені Олександра Космодем`янського в Центральному районі Калінінграда Святіший Владика вручив церковні нагороди особам, які надали допомогу в будівництві цього храму.

У рамках візиту відбулося спілкування Його Святості з колишнім міністром закордонних справ Польщі, головою ради фонду «Російсько-Польський центр діалогу й злагоди» Адамом Ротфельдом.

Того ж дня Патріарх Кирил у Калінінграді звершив чин малого освячення новозбудованого храму святого благовірного князя Олександра Невського, відвідав церковний комплекс на вул. Кірпічній (колишня лікарня св. Єлизавети) і освятив закладний камінь у підвалини храму святої мучениці Лідії, що споруджується в мікрорайоні «Восток-1».

Увечері Святіший Владика очолив всеношну в кафедральному соборі Христа Спасителя в Калінінграді.

17 листопада, в неділю 21-у після П`ятидесятниці, Патріарх Московський і всієї Русі Кирил звершив Божественну літургію в кафедральному соборі Христа Спасителя м. Калінінграда і очолив хіротонію архімандрита Силуана (Глазкіна) в єпископа Лиськовського і Лукояновського.

18 листопада в конференц-залі собору Христа Спасителя м. Калінінграда під головуванням Його Святості пройшли єпархіальні збори Калінінградської єпархії. Після закінчення зборів в нижній церкві кафедрального собору Предстоятель звершив літію за жертвами авіакатастрофи, що сталася напередодні в Казані.

Потім у будинку недільної школи при соборі Христа Спасителя м. Калінінграда Святіший Патріарх зустрівся з учасниками та переможцями конкурсу «Православна ініціатива» від Калінінградської єпархії.

На завершення візиту Патріарх на запрошення голови Калінінградського обласного суду В.І. Фалєєва відвідав нову будівлю суду в Калінінграді.

В аеропорту, Владику проводжали губернатор Калінінградської області М.М. Цуканов, єпископ Балтійський Серафим та єпархіальне духовенство.

Предстоятель Руської Церкви побажав благополуччя й процвітання жителям Калінінградської області: «Кожного разу, відвідуючи рідний для мене Калінінград, я бачу, як багато чого поліпшується, область активно розвивається. Дай Боже, щоб і надалі з допомогою Божою цей важливий регіон процвітав і поліпшилося життя людей в області».

Патріархія.ru