17 листопада 2013 року, в неділю 21-у після П`ятидесятниці, Патріарх Московський і всієї Русі Кирил звершив Божественну літургію в кафедральному соборі Христа Спасителя м. Калінінграда.

За літургією Предстоятель Руської церкви очолив хіротонію архімандрита Силуана (Глазкіна) в єпископа Лиськовського і Лукояновського (Нижньогородська митрополія).

У третю неділю листопада щорічно відзначається Всесвітній день пам`яті жертв дорожньо-транспортних пригод. У храмі було оголошено Патріарше звернення до всіх вірних чад Руської православної церкви з нагоди дня пам`яті жертв ДТП і піднесені молитви про упокоєння всіх загиблих внаслідок автомобільних аварій.

Відео дня

Після закінчення літургії Предстоятель РПЦ звернувся зі словом настанови на служіння до єпископа Лиськовського і Лукояновського Силуана і вручив йому архієрейський жезл. Новохіротонізований єпископ за традицією дав прочанам перше архіпастирське благословення.

Єпископ Балтійський Серафим від імені духовенства і всіх віруючих єпархії привітав Святішого Владику і підніс Його Святості ікону святого рівноапостольного князя Володимира.

Патріарх Кирил звернувся до учасників богослужіння з Первосвятительським словом.

У дар собору Христа Спасителя Святіший Патріарх передав євхаристичні покрівці ручної роботи. Предстоятель подякував єпископу Серафиму за ревні труди на благо церкви та вручив йому в якості нагороди архієрейський посох. Віруючим було роздано іконки Спаса Нерукотворного з Патріаршим благословенням.

Прес-служба Патріарха Московського і всієї Русі