Патріарх Московський і всієї Русі Кирил з 15 по 18 листопада здійснить щорічний візит до Калінінградської єпархії, в ході якого відвідає храми Калінінграда і області, здійснить богослужіння в кафедральному соборі Христа Спасителя, відвідає закладку нового храму в обласному центрі, проведе звітні єпархіальні збори місцевого духовенства, повідомляє РІА Новости.

За словами керівника патріаршої прес-служби диякона Олександра Волкова, предстоятель Руської православної церкви, є також керуючим Калінінградською єпархією. Він щорічно здійснює туди робочі поїздки, "щоб особисто брати участь у житті єпархії".

"Святійший патріарх у ході візиту здійснить мале освячення калінінградського храму святої мучениці Татіани, який був кілька років тому закладений і побудований. Також він здійснить закладку нового храму в Калінінграді і зустрічатися з духовенством єпархії; очікуються і зустрічі з керівництвом області", - сказав Волков.

Відео дня

Щорічні єпархіальні збори калінінградського духовенства під головуванням патріарха відбудуться в понеділок, 18 листопада. У ході спілкування з священнослужителями будуть підведені підсумки поточного року та визначено цілі на наступний, патріарх вислухає розповіді про проблеми й складнощі в житті єпархії та відповість на запитання місцевого духовенства.