10 листопада 2013 року, в неділю 20-ту після П`ятидесятниці, день пам`яті святителя Димитрія, митрополита Ростовського, Патріарх Московський і всієї Русі Кирил звершив Божественну літургію в московському храмі Різдва Пресвятої Богородиці в районі Владикіно у Москві.

За Літургією Предстоятель Руської Православної Церкви очолив хіротонію архімандрита Калістрата (Романенка) у єпископа Горноалтайського і Чемальського.

Храм не вмістив усіх, хто прийшов на Патріарше богослужіння, багато віруючих молилися на вулиці на території храму.

Відео дня

Співали хор храму Різдва Пресвятої Богородиці у Владикіні і дитячий хор храму Різдва Пресвятої Богородиці у Владикіні.

За Літургією були піднесені молитви за упокоєння новопреставленої настоятельки Іоанівського ставропігійного жіночого монастиря м. Санкт-Петербурга схиігумені Серафими (Волошиної).

Проповідь перед Причастям виголосив священик Андрій Кудрін, клірик храму Різдва Пресвятої Богородиці у Владикіні.

Після закінчення літургії Предстоятель Руської Церкви звернувся зі словом настанови на служіння до єпископа Горноалтайського і Чемальського Калістрата і вручив йому архієрейський жезл. Новохіротонізований єпископ за традицією дав прочанам перше архіпастирське благословення.

Від імені кліру й парафіян настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці протоієрей Сергій Ткаченко привітав Святішого Патріарха і підніс Його Святості список Володимирської ікони Божої Матері.

Святіший Патріарх Кирил звернувся до учасників богослужіння з Первосвятительським словом і благословив численних прочан, що молилися всередині і поза храмом.

На згадку про звершене богослужіння Предстоятель Руської Церкви передав у дар храму Казанську ікону Божої Матері.

Прес-служба Патріарха Московського і всієї Русі