З 30 жовтня по 8 листопада 2013 року в Пусані (Республіка Корея) пройшла X Генеральна асамблея Всесвітньої ради церков.

У роботі асамблеї брала участь офіційна делегація Руської православної церкви на чолі з головою Відділу зовнішніх церковних зв`язків Московського Патріархату митрополитом Волоколамським Іларіоном.

Церемонія відкриття асамблеї відбулася 30 жовтня у виставковому центрі Bexco.

Відео дня

1 листопада від імені Національної ради церков відбувся прийом на честь делегації Руської православної церкви. Голову ВЗЦЗ привітав генеральний секретар Національної ради церков в Кореї Кім Йонг Джу.

У той же день на пленарному засіданні X Генеральної асамблеї ВРЦ прозвучала доповідь митрополита Іларіона «Голос церкви повинен бути пророчим».

Увечері в рамках X Генеральної асамблеї Всесвітньої ради церков пройшли збори делегацій православних і дохалкідонських церков.

3 листопада, в день пам`яті преподобного Іларіона Великого, голова ВЗЦЗ митрополит Волоколамський Іларіон у співслужінні єпископа Кизильського і тувинського Феофана звершив Божественну літургію в Генеральному консульстві РФ в Пусані. Після богослужіння владика Іларіон зустрівся із співвітчизниками, які постійно проживають в Південній Кореї.

5 листопада делегацією РПЦ в рамках дискусійної програми X Асамблеї ВРЦ був організований семінар «Джерела авторитету в церкві».

Учасники асамблеї обрали новий склад Центрального комітету - постійного керівного органу ВРЦ. Його засідання пройде в липні 2014 року.

8 листопада X Генеральна асамблея Всесвітньої ради церков завершила свою роботу.

Патриархия.ru