Предстоятель РПЦ звершив літургію в Храмі Христа Спасителя3 листопада 2013 року, в неділю 19-у після П`ятидесятниці, Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил звершив Божественну літургію в кафедральному соборному Храмі Христа Спасителя в Москві.

За Літургією було звершено хіротонію архімандрита Тихона (Бобова) в єпископа Ішимського і Аромашевського (Тюменська митрополія).

За богослужінням співали хор Храму Христа Спасителя і хор Тобольської духовної семінарії.

Відео дня

Проповідь перед Причастям виголосив священик Димитрій Дворніков, клірик храму Казанської Піщанської ікони Божої Матері в Ізмайлові.

Після Літургії Предстоятель Руської Церкви звернувся зі словом настанови на служіння до єпископа Ішимського і Аромашевського Тихона і вручив йому архієрейський жезл. Новохіротонізований єпископ дав прочанам перше архіпастирське благословення.

Святіший Владика звернувся до віруючих з проповіддю.

Зважаючи на внесок у розвиток російської культури та у зв`язку з 80-річчям від дня народження Святіший Патріарх Кирил нагородив художнього керівника МХАТ ім. М. Горького Т.В. Дороніну орденом святої рівноапостольної княгині Ольги I ступеня.

«Тетяна Василівна Дороніна — чудова людина, наша сучасниця, — сказав Святіший Патріарх Кирил, вручаючи нагороду. — Вона велика актриса, великий художник, але, найголовніше, будучи глибоко віруючою людиною, зберігаючи Христа в серці, вона створювала і в ті часи, коли про Бога говорити було неможливо, образи жінок-християнок. І здивовані сучасники, дивлячись на ці образи, багато чого для себе відкривали. Тому ми Вас любимо, Тетяно Василівно, і бажаємо допомоги Божої Вам у житті і творчих трудах».

На закінчення Предстоятель Руської Церкви звернувся зі словом настанови до нещодавно рукоположених єпископів, які брали участь у богослужінні.

Прес-служба Патріарха Московського і всієї Русі