30 жовтня  в південнокорейському місті Пусан розпочала роботу Х Асамблея Всесвітньої ради церков.

В роботі конференції бере участь представницька делегація Руської Православної Церкви на чолі з Головою Відділу зовнішніх церковних зв’язків митрополитом Волоколамським Іларіоном.

До складу делегації також увійшли представники Української Православної Церкви – секретар Відділу зовнішніх церковних зв’язків протоієрей Миколай Данилевич, співробітник Відділу Д. П. Лозінський та головний редактор сайту «Православ’я в Україні» Ю. М. Комінко.

Відео дня

Девіз ювілейної Асамблеї виражений у фразі – «Боже життя, приведи нас до справедливості і миру». На міжхристиянському форумі будуть обговорені питання примирення на Корейському півострові, проблеми Близького Сходу, зокрема війни у Сирії, християнської солідарності та взаємодопомоги перед лицем гонінь на християн в різних частинах світу, а також питання морального виміру економіки, екологічних проблем, освіти та міжрелігійного миру.

Робота Асамблеї триватиме до 8 листопада. 1 листопада з доповіддю «Голос Церкви повинен бути пророцьким» виступить Голова ВЗЦЗ МП митрополит Волоколамський Іларіон.

УПЦ