25 жовтня у храмі в ім’я Дванадцяти апостолів у передмісті Севастополя Балаклаві була звершена Божественна літургія. Богослужіння очолив благочинний Севастопольського округу протоієрей Сергій Халюта, якому співслужили священики-учасники VI Всеукраїнської конференції голів і співробітників єпархіальних відділів по роботі з молоддю.

Цього дня конференція, яка з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира за підтримки Сімферопольської єпархії та особисто митрополита Сімферопольського і Кримського Лазаря, відкрилася в Балаклаві 21 жовтня, завершувала свою роботу.

Після богослужіння голова Синодального відділу Української православної церкви єпископ Обухівський Іона очолив у храмі подячний молебень.

Відео дня

Владика подякував учасникам за активну роботу під час конференції та за самовіддане служіння в єпархіях. Він закликав на всіх присутніх Господнє благословення і оголосив чергову молодіжну конференцію закритою.
Робота форуму тривала п’ять днів з 21 по 25 жовтня.

Урочисте відкриття в Балаклавському Будинку культури відбулося 21 жовтня.

22-24 жовтня, в основні дні роботи, відбулося обговорення підсумків діяльності Синодального відділу УПЦ по роботі з молоддю за 2013 рік, аналіз молодіжної роботи в єпархіях, обговорення синодальних і міжєпархіальних молодіжних проектів тощо.

З презентацією діяльності виступили координатори проектів, що діють під егідою Синодального відділу по роботі з молоддю, а також представники єпархіальних молодіжних відділів і рухів у регіонах.

Презентації унікальних єпархіальних проектів УПЦ проходили протягом усіх днів роботи конференції.

Також відбулося нагородження переможців конкурсу «Молодь та Церква. Новини з єпархій».

***

Всеукраїнська конференція голів і представників єпархіальних відділів по роботі з молоддю — це робочий форум Синодального молодіжного відділу УПЦ, що проводиться з 2011 року з ініціативи голови відділу єпископа Обухівського Іони. Конференції проводить Синодальний відділ УПЦ у справах молоді з благословення Блаженнішого митрополита Володимира, за підтримки Сімферопольської єпархії.

Захід збирає відповідальних за роботу з молоддю в єпархіях Української православної церкви, діячів молодіжних організацій і рухів з усіх регіонів України та сусідніх держав. Мета форуму — обмін досвідом, аналіз проведеної роботи, обговорення перспектив розвитку молодіжної діяльності на майбутнє.

Сhurch.Ua