25 жовтня 2013 року, у свято Єрусалимської ікони Божої Матері, Патріарх Московський і всієї Русі Кирил здійснив візит до Московської обласної єпархії. Предстоятель Руської православної церкви звершив Божественну літургію у Свято-Троїцькому соборі м. Подольська Московської області.

Біля врат собору Святішого Патріарха зустрічали митрополит Крутицький і Коломенський Ювеналій, ієрархи, духовенство, мешканці Подольська. Святіший Владика вклонився чудотворному списку Єрусалимської ікони Божої Матері, який зберігається в цьому храмі і особливо шанується подольчанами.

На богослужінні були присутні перший заступник голови Уряду Московської області Л.Антонова, голова міського округу Подольськ М.Пєстов, благочинні Московської обласної єпархії, ігумені підмосковних монастирів, учні недільної школи та православної гімназії при Троїцькому соборі.

Відео дня

Богослужіння транслювалося на монітор, встановлений на площі перед собором.

Після закінчення літургії було звершено славлення біля шанованого Єрусалимського образа Божої Матері.

Від імені духовенства та віруючих Святішого Владику привітав митрополит Ювеналій, який підніс Його Святості точний список Єрусалимської ікони — головної святині Троїцького собору.

Предстоятель РПЦ звернувся до віруючих із Первосвятительським словом.

Патріарх Кирил подарував владиці Ювеналію архієрейський посох, виготовлений спеціально у зв`язку зі святкуванням 1025-річчя Хрещення Русі. У дар собору Предстоятель передав ікону Божої Матері «Знамення». Віруючим було роздано іконки — копії Єрусалимського образа Божої Матері, що знаходиться в Подольську.

Прес-служба Патріарха Московського і всієї Русі