23 жовтня Патріарх Московський і всієї Русі Кирил відвідав новостворену Козельську єпархію, утворену рішенням Священного Синоду від 2 жовтня 2013 в адміністративних межах Думіницького, Жиздринського, Козельського, Людиновського, Сухіницького, Ульяновського та Хвастовицького районів Калузької області шляхом виділення зі складу Калузької єпархії.

Предстоятель оглянув будівлю Козельського єпархіального управління, відвідав Успенський храм, що відновлюється в Козельську, відвідав Благовіщенський храм, поруч з яким розташовується Козельська православна гімназія.

На площі перед храмом Його Святість зустрічали єпископ Козельський і Людиновський Микита, настоятель храму протоієрей Павел Морозов, духовенство Козельська, учні гімназії та мешканці міста.

Відео дня

«Для нас велика відрада в перші дні становлення Козельсько-Людиновської єпархії зустрічати тут, у стародавньому благословенному місті Козельську Первосвятителя нашої Церкви», — привітав Предстоятеля єпископ Микита.

Потім Святіший Патріарх Кирил звернувся до присутніх у храмі з Первосвятительським словом. На завершення зустрічі Предстоятель Руської Церкви благословив учнів гімназії і віруючих.

Прес-служба Патріарха Московського і всієї Русі