Сьогодні, 21 жовтня, в передмісті Севастополя Балаклаві (АР Крим) з благословення Митрополита Володимира розпочала свою роботу VI Всеукраїнська конференція голів і представників єпархіальних молодіжних відділів та організацій. Форум проводиться Синодальним відділом УПЦ по роботі з молоддю, за сприяння Сімферопольської єпархії і триватиме з 21 по 25 жовтня.

Урочисте відкриття конференції розпочалося з молебну, який відслужив вікарій Київської митрополії єпископ Обухівський Іона. За молебнем також молилися учасники – священнослужителі та миряни, які відповідають за роботу з молоддю в єпархіях Української православної церкви, а також представники православних молодіжних організацій і братств. У роботі беруть участь близько 140 учасників більш ніж з 40 єпархій Української православної церкви.

На початку урочистого відкриття були зачитані вітальні слова до учасників конференції від Предстоятеля Української православної церкви Блаженнішого Митрополита Володимира та від митрополита Сімферопольського і Кримського Лазаря.

Відео дня

З привітальним словом виступив голова Синодального відділу УПЦ у справах молоді єпископ Обухівський Іона.

22-24 жовтня, в основні дні роботи, планується обговорення підсумків діяльності Синодального відділу УПЦ по роботі з молоддю за 2013 рік, аналіз молодіжної роботи в єпархіях, обговорення синодальних і міжєпархіальних молодіжних проектів тощо. З презентацією діяльності виступлять координатори проектів, що діють під егідою Синодального відділу по роботі з молоддю, а також представники єпархіальних молодіжних відділів і рухів у регіонах.

Завершиться конференція Божественною літургією 25 жовтня.

Прес-служба Синодального відділу по роботі з молоддю