Протоієрей Чаплін: хуліганство в храмі - не просто побутовий інцидентНедавнє хуліганство в храмі святителя Григорія Неокесарійського на Великій Поляні в центрі Москви - не просто побутовий інцидент, вважає глава Синодального відділу із взаємин Церкви та суспільства протоієрей Всеволод Чаплін, повідомляє РІА Новости.

"Атака на православний храм <...> сьогодні багатьма підноситься як побутова, але відомо, що крім того, що відбувалося в храмі, ще відбувся напад на одного з прихожан біля храму, і при цьому нападі лунали екстремістські гасла", - заявив Чаплін в п`ятницю на прес-конференції.

За інформацією МВС РФ, у вівторок ввечері четверо невідомих увірвалися до православного храму в центрі Москви. Зловмисники перебували, за попередніми даними, в нетверезому стані, поводилися шумно; погрожуючи парафіянам предметом, схожим на пістолет, вони сфотографувалися на тлі вівтаря, після чого зникли. Поліцією затримано троє підозрюваних, четвертий розшукується. Порушено кримінальну справу за статтею "хуліганство".

Відео дня