18 жовтня відбулася урочиста церемонія відкриття й освячення Російсько-української гуманітарної гімназії, що знаходиться у Деснянському районі Києва. З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира участь в освяченні навчального закладу взяв вікарій Київської Митрополії єпископ Васильківський Миколай.

Чин освячення гімназії очолив митрополит Ставропольський і Невинномиський Кирил у співслужінні єпископа Васильківського Миколая. Архієреям співслужили: голова Відділу релігійної освіти та катехізації Київської єпархії протоієрей Сергій Бойко та духовенство Київських духовних шкіл. Наприкінці відправи Його Високопреосвященство благословив дітей на навчання та подякував всім, хто приймав участь у богоугодному почині створення гімназії.

На церемонії відкриття були присутні: Надзвичайний і Повноважний Посол Росії в Україні Михайло Зурабов, Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник, Міністр освіти і науки Російської Федерації Дмитро Ліванов, заступник голови Росспівробітництва Лариса Єфремова, заступник голови Київської міської державної адміністрації Віктор Корж, голова Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації Станіслав Прокопенко, громадські діячі, почесні гості та керівництво гімназії. Всі учасники мали змогу ознайомитися з роботою навчального закладу.

Відео дня

Російсько-українську гуманітарну гімназію створено у рамках реалізації міжурядового меморандуму між міністерствами освіти і науки Росії та України. Гімназія розрахована на 200 школярів, котрі можуть знаходитися в ній з ранку до вечора. Особливістю навчального закладу є те, що навчання ведеться російською мовою з обов`язковим вивченням іноземних мов у відповідності з освітніми стандартами обох держав. Після закінчення навчання випускники отримають атестати одразу двох країн і в подальшому матимуть змогу поступити як в українські, так і в російські вищі навчальні заклади.

Офіційний сайт Київської Митрополії УПЦ