18 жовтня, з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира, глава Синодального відділу УПЦ по роботі з молоддю єпископ Обухівський Іона відкрив конференцію «Духовно-просвітницька робота серед глухих людей у Православній Церкві», що проходить в Успенській Києво-Печерській лаврі.

Зокрема єпископ Іона привітав учасників форуму та подякував наміснику Києво-Печерської лаври митрополиту Вишгородському і Чорнобильському Павлу за можливість провести конференцію у стінах обителі.

Далі учасники конференції, мета якої – обмінятись досвідом щодо роботи з глухими людьми у Церкві, виступили з доповідями.

Відео дня

Присутні почули про діяльність православних громад глухих у Санкт-Петербурзі, Києві, Чернівцях, Львові, Херсоні, Луцьку та Одесі, а також – про проблеми, з якими найчастіше стикаються сурдоперекладачі під час роботи з віруючими.

Викладачі Санкт-Петербурзької духовної академії Денис Заварицький та Київської духовної академії і семінарії і Анна Блощинська поділилися досвідом викладання жестової мови для вихованців духовних шкіл, КДАіС Віктор Чернишов зупинився на досвіді роботі з глухими у сектантських організаціях. Після виступів Денис Заварицький розповів про свою книгу «Анафора на мові жестів», яка незабаром побачить світ.

Насамкінець учасники конференції підбили підсумки, підкресливши роль жестової мови в духовному просвітництві глухих парафіян, та розробили резолюцію форуму.

***
У суботу, 19 жовтня, в Іонинському монастирі о 10:00 буде звершена Божественна літургія жестовою мовою.

Прес-служба Синодального молодіжного відділу