17 жовтня Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир у своїй резиденції у Свято-Пантелеімонівському монастирі у Феофанії прийняв благочинного Вишневського благочиння та настоятеля Вознесенського храму міста Вишневого протоієрея Василія Русинку.

У зустрічі взяли участь: керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній та архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр.

2011 року Блаженніший Митрополит Володимир благословив ідею, запропоновану громадою парафії Вознесіння Господнього м. Вишневе, щодо створення православної гімназії з державною атестацією загальноосвітньої середньої школи. У 2012 році Його Блаженство благословив своїм підписом початок проектувальних робіт та підготовку до будівництва гімназії. Того ж року, на сесії Вишневської міської ради рішенням депутатів було виділено земельну ділянку в розмірі 1.7 га під будівництво.

Відео дня

Під час зустрічі отець Василій представив проект гімназії та отримав благословення Його Блаженства на початок будівельних робіт.

Офіційний сайт УПЦ