Сьогодні, 13 жовтня, у день пам’яті святителя Михаїла, першого митрополита Київського, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир очолив Божественну літургію у Спасо-Преображенському храмі, що на столичному масиві Теремки-2.

Цього дня виповнилося 3 року з моменту освячення Його Блаженством Спасо-Преображенського храму. Рік тому Митрополит Володимир освятив накупольний хрест та дзвони для храмової дзвіниці.

Первосвятителя біля храму зустрів його ктитор Ігор Лисов.

Відео дня

За відправою Блаженнішому Владиці співслужили: митрополити Петрський і Хероніський Нектарій та Рефімнський Євгеній (Критська Православної Церкви Вселенського Патріархату), настоятель храму архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, єпископ Ірпінський Климент, клірики храму та члени делегації Критської Церкви у священому сані.

Наприкінці богослужіння Архіпастир привітав членів делегації Критської Православної Церкви на українській землі, а ктитора, духовенство та прихожан поздоровив з пам’ятною датою у житті парафії та наступаючим святом Покрова Пресвятої Богородиці.

У відповідному слові митрополит Петрський і Хероніський Нектарій від імені членів делегації подякував Предстоятелю Української Православної Церкви за гостинність і теплі вітання, а також передав привітання від Вселенського Патріарха Варфоломія І та Предстоятеля Критської Автономної Православної Церкви Архієпископа Іринея. Також владика Нектарій підкреслив труди Блаженнішого Митрополита Володимира по зміцненню Української Православної Церкви та збереженні миру в Україні.

Офіційна делегація Регіональної влади острова Крит (Греція), у складі якої - митрополити Петрський і Хероніський Нектарій і Рефімнський Євгеній, а також клірики і миряни Критської Православної Церкви (Вселенський Патріархат) прибула до Київа 10 жовтня для участі в I Міжнародному ярмарку-фестивалі "Дари Київщини", організованому Київською обласною державною адміністрацією. Делегація перебуватиме в Києві до 14 жовтня. Програма перебування архієреїв і кліриків Критської Церкви в Україні забезпечена Паломницьким Центром Української Православної Церкви (pilgrims.in.ua)

Офіційний сайт УПЦ