11 жовтня Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир у своїй резиденції у Свято-Пантелеімонівському монастирі у Феофанії зустрівся з Уповноваженим Президента України з прав дитини Юрієм Павленком.

У зустрічі взяв участь особистий секретар керуючого Волинською єпархією протоієрей Валентин Марчук.

Під час зустрічі Блаженніший Митрополит Володимир та Юрій Павленко обговорили питання співпраці Церкви та держави у напрямку духовної допомоги і опіки сиротинців, а зокрема духовної опіки прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, усиновителів та опікунів.

Відео дня

Уповноваженим Президента України звернувся з проханням до Предстоятеля благословити 10 листопада, у Всесвітній день молитви за сиріт, звершити у всіх єпархіях Української Православної Церкви богослужіння за здоров’я дітей-сиріт і за тих людей, котрі звершують богоугодну справу – виховують у своїх сім’ях дітей-сиріт.

Протоієрей Валентин Марчук доповів Блаженнішому Владиці, що 30 вересня, в день усиновителя, у Волинській єпархії відбулася благодійна акція, мета якої – допомогти дітям-сиротам отримати родину.

Уповноважений Президента України з прав дитини 10 -11 листопада буде присутнім на Волині та братиме участь у соціальних акціях Волинської єпархії щодо знаходження дітям-сиротам сімей.

Офіційний сайт УПЦ