4 жовтня Блаженніший Митрополит Володимир у своїй резиденції в Києво-Печерській Лаврі прийняв делегацію Румун з 45 людей на чолі з митрополитом Молдавським і Буковинським, архієпископом Ясським Феофаном.

 

Делегати – це 30 намісників та 13 ігумень з Румунських монастирів. Вони вже тиждень перебувають в Україні і змогли відвідати Почаїв, Київські духовні школи (КДАіС), монастирі та храми столиці.

Відео дня

 

На зустрічі також були присутні митрополит Бориспільський і Броварський Антоній та архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр.
 
Під час розмови обох країн, сторони згадували про Паїсія Величковського, святого Румунської землі, але який був українцем (м. Полтава) та про Петра Могилу, митрополита Київського, який походить з сім`ї князів Молдовських. 
 
Перекладачем при зустрічі був випускник КДА ієрей Миколай Попеску.
 
Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир подарував архієпископу Ясському Феофану, на згадку про перебування в Україні, Євангеліє українською мовою, а архієпископ Ясський, у свою чергу – ікону святої Параскеви Сербської, мощі якої знаходяться в Яссах.
 
Також Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Владика подякував за участь Румунської делегації в святкуванні 1025 – річчя Хрещення Київської Русі.
 
Наостанок Румунська делегація повідомила, що повертаючись додому, планують відвідати с.Банчени Чернівецької області.
 
Нагадаємо, що цей візит Румунів до України – відповідь на візит української делегації до Румунії, яку очолював ректор Київських духовних шкіл (КДАіС) архієпископ Антоній рік назад.
 
До речі, паломницька поїздка Румунської делегації в Україну здійснена при допомозі Паломницького Центру УПЦ за благословенням Блаженнішого Митрополита Володимира.