Більш ніж у 200 пасажирських поїздах далекого прямування поряд з іншими розважальними та просвітницькими програмами звучатимуть записи передач з проекту "Світ. Людина. Слово".

 
"Пасажири отримають можливість при бажанні познайомитися з різними, часто маловідомими, епізодами з історії Росії, дізнатися про основи християнської культури, про спадщину великих мислителів і філософів, про дивовижні наукові відкриття", - повідомила порталу "Інтерфакс- Релігія" продюсер проекту, оглядач " радіо Росії", Людмила Борзяк.
 
Авторами текстів для програм виступають провідні російські богослови, відомі історики й публіцисти.
 
При формуванні спеціальної аудіопрограми для пасажирів були використані записи передач, що виходили в ефір "Радіо Росії" протягом восьми років у рамках проекту "Світ. Людина. Слово". Керівником цього проекту є голова управління Московської патріархії із закордонних установ архієпископ Єгор`євський Марк.
 
У найближчі три місяці пасажири поїздів далекого прямування зможуть почути розповіді про життя святих княгині Ольги та князя Володимира, про мислителях Фалес, Плінія Молодшого, імператора Марка Аврелія, про винахід бронепоїзда, бронемотовагона, скальпеля СС -24, про події, що відбувалися в перше століття християнства, і про  походження таких понять як "внести свою лепту", "заривати талант у землю", "золотий тілець".
 
Згодом зміст аудіопрограм, пропонованих увазі пасажирів, буде регулярно змінюватися.