У Москві 2 жовтня в Синодальному залі офіційної Патріаршої і Синодальної резиденції в Даниловому ставропігійному монастирі під головуванням Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила почалося засідання Священного Синоду Руської Православної Церкви. Про це повідомляє офіційний сайт РПЦ.

Перед початком засідання Предстоятель Руської Православної Церкви привітав членів Священного Синоду і представив порядок денний:

«Сьогодні у нас досить напружений порядок денний. Досить багато важливих питань, я хотів би про деякі з них зараз публічно сказати.

Відео дня

Ми повинні підвести підсумок святкування 1025-річчя Хрещення Русі, яке стало дуже важливим духовною і культурною подією на просторі історичної Русі. Потім я хотів би поділитися своїми думками про відвідування Молдови у зв`язку з відзначенням 200-річчя Кишинівської та Хотинської єпархії, нині Молдавської Православної Церкви. Потім коротко доповім про візити в інші єпархії Російської Православної Церкви.

Напевно, найважливіше тематичне питання: ми сьогодні повинні завершити формування корпусу документів, які ляжуть в основу підготовки профільних фахівців Руської Православної Церкви. Ви знаєте, що ми почали цю роботу, цілий ряд документів був прийнятий. Сьогодні буде обговорюватися заключний, найголовніший документ, який дасть можливість в єпархіях, митрополіях розпочати широку підготовку фахівців у галузі катехізації, місії та роботи з молоддю, соціальних працівників...».

Прес-служба Патріарха Московського і всієї Русі